Tuiki, tuiki kattolamppunen

posted in: Uncategorized 0
[vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeIn”]

Hyvin, hyvin harvoin pääsee esim. putkimies, sähköasentaja tai urheilukuvaaja vaikuttamaan työskentelypaikan olosuhteisiin. Näissä, niin kuin monissa muissakin ammateissa, mennään työ tekemään ”asiakkaan luo” eli kohteeseen. Ja voi pojat, näitä kohteita on laidasta laitaan.

Itsellä on jo pitemmän aikaa pistänyt silmään näissä kuvaushommissa se, kuinka erilaisissa olosuhteissa Suomessa tehdään ammatti- ja huippu-urheilua. Ääripäiden välillä on isoja eroja.

Lajiliitot kyllä käsittääkseni määräävät, millaiset fasiliteetit pitää milläkin sarjatasolla olla. Esimerkiksi ylemmillä jalkapallon sarjatasolla olisi hassua, jos Suomen olosuhteissa pelattaisiin kentillä missä ei ole kunnollisia valoja. Tai paikoissa missä kentät ei olisi tehty kunnolla, eli missä olisi esimerkiksi ongelmana että vesi jää kentälle makaamaan.

Samoin monissa liitoissa on määrätty kenttään ja  katsomoihin liittyen monia asioita. Näitä on mm.  katsomopaikkojen vähimmäismäärä, millainen valaistus kentällä on, millaiset pukukoppien tulee olla yms. ja pitääkö katsomo olla katettu kuinka suurelta osin. Sitten löytyy seuroja, joilla ei tunnu olevan aikomustakaan toteuttaa näitä vaan maksavat jopa vuodesta toiseen ennemmin sakkoja.

Toki, kun joukkue nousee ylempään sarjaan, niin silloin siirtymäaika on ihan hyvä olla. Mutta sitten tällaisten jo vuosikausia sarjassa pelanneiden kohdalla kyllä pitäisi sanktiot olla ehdottomat. Eli jos et pysty järjestämään sarjatasolla vaadittavia olosuhteita, ei silloin selkeästi ole kykenevä pelaamaan sillä sarjatasolla.

Sisätiloissa pelattavissa lajeissa tämä korostuu eritoten, kun ottelupaikat ovat monesti monitoimihalleja tai urheilutaloja. Ei sillä etteikö niissä monissa olisi olosuhteet todellakin kohdillaan, mutta sitten löytyy valitettavasti myös niitä missä on yhdessä ja toisessa kohtaa menty säästöt edellä  ”kyllä näillä vielä pärjätään” -mentaliteetilla.

Tulee sellainen olo, että lajia ei arvosteta paikkakunnalla, kun tulee tällaiseen paikkaan.

Itse kun tahtoisin ajatella, että jos joukkue pelaa korkeimmalla sarjatasolla Suomessa, niin silloin pidettäisiin huolta siitä että annetaan paras mahdollinen kuva ulospäin. Varsinkin kun näitä otteluita useista lajeista näytetään myös televisiosta tai suoratoistopalveluista.

 

Pasi

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Comments are closed.