Kun käpy jäätyy

posted in: Uncategorized 0

Vuoden aikana on tullut ihmeteltyä AVIen ja muiden suosituksia ja rajoituksia COVID-19 keississä. Välillä tuntuu, ettei niissä ole mitenkään suhteutettu olosuhteita. Luonnollisesti nyt itselleni rakkaat urheilut saavat multa kupin teetä ja paljon sympatiaa.

Seurat ovat hoitaneet ottelutapahtumansa mielestäni moitteetta hankalissa olosuhteissa. On turvavälit ja -ohjeet, käsidesit, maskipakot jne. Montaakaan tartuntaketjua ei ole lähtenyt eteenpäin matseista ja viranomaismääräykset toteutettu mukisematta. Siltikin ollaan tilanteessa, jossa seurojen pääasiallinen tulonlähde on estetty julkisen vallan toimesta. Nyt pohditaan yksityisten liikuntapaikkojen sulkemista viranomaispäätöksellä, jos se on tarpeen. Lasten ja nuorten harrastuksia viety tauolle tai vähintäänkin keskeytetty kilpatoiminta. Estetään joukkueiden yhteisharjoitukset. Jokainen voi tahollaan miettiä mitä tämä tarkoittaa. Itse olen huolestunut monista asioista, joita nämä liialliset rajoitukset voivat aiheuttaa meidän kaikkien fyysiseen sekä henkiseen terveyteen. Asiasta on julkisesti myös monet muut urheiluvaikuttajat puhuneet.

Samaan aikaan ostoskeskuksissa ja tavarataloissa ei käytännössä ole mitään rajoituksia, kunhan käsidesi on esillä. Kukaan ei pakota laittamaan maskia päähän. Harva asiakas valvoo turvavälinsä. Onko erilaiset kodinkoneliikkeet tai vastaavat erikoisliikkeet pidettävä auki? Käsittääkseni heillä on myös verkkokaupat. Ravintoloilla on omat rajoituksensa, mutta kyllä se vähän pistää ihmettelemään miten on OK myydä bisseä aamusta iltaan, kun matseihin ei voi päästää yleisöä tai liikuntaharrastuksia rajoitetaan rajusti. Tai amatööriurheilusta on tehty ihan perkeleellinen mörkö ja koronalinko.

Tähän päälle valtioneuvoston kyvyttömyys johtaa ja hallita tilannetta. Esimerkiksi… On ollut ainakin puoli vuotta tiedossa rokotteen saapuminen jollain aikataululla. Miksei suunnitelmaa suomalaisten rokottamisesta ollut olemassa jo syyskuussa?

Tapahtuma-alalle piti tulla infoa, miten asiat hoituvat jatkossa. Ei ole paljoa kuulunut, eiköhän tämäkin ole unohdettu, kun on niin vaikea asia. Parempi olla tekemättä mitään ja jatkaa rajoituksia koska brittivariantti.

Muttajoo, näillä näkymin meillä on rajoitukset päällä ainakin helmikuun toiselle viikolle. Juuri tuli korvanappiin tieto, ettei itselleni rakasta Rautaliigaa pelata Vaasassa ennen sitä.

On tää yhtä kukkuluuruu-touhua, maalitolppien siirtelyä ja tempoilua. Oma usko aika heikoilla tulevien kuukausien suhteen tilanteen paranemisen kannalta.

Käpy on aika jäässä.

S

Comments are closed.