5.3.2021 Sport – HPK – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, jääkiekko 0

Kuva on “tylsä” mutta tarina taustalla ei.

Kuvasin Olavi Vauhkosta ekan kerran jo Mestis-finaaleissa vuonna kilpi ja vasara. Paljon on vettä virrannut Kyrönjoessa niiden kuvien jälkeen. Vain kahtena kautena näiden finaalien jälkeen Vauhkonen ei ole kertaakaan sattunut linssin eteen.

Heti noiden Mestis-finaalien jälkeen kävi mielessä “toi kaveri ois hyvä saada tänne”. Look and behold, siellähän se istu kopissa muutamaa vuotta myöhemmin kun menin ottamaan muutaman promo-kuvan. Kolmen nousujohteisen kauden jälkeen Olavi lähti Tapparaan, stintti joka kesti puolitoista kautta ennen paluuta Vaasaan.

5.3.2021 HPK:ta vastaan “Tuhma” nakutti pisteet 1+2 nousten Vaasan Sportin Liiga-taipaleen tehokkaimmaksi pelaajaksi ohi Joel Kivirannan.

Pelin jälkeisestä haastattelusta sai hyvin kuvan millainen kaveri on kyseessä. Aika down-to-earth, hyvän huumorin omaava huikea jamppa. Vastaus kysymykseen “Nousit Sportin liigahistorian tehokkaimmaksi pelaajaksi ohi Joel Kivirannan. Minkälaisia ajatuksia tämä herätti?” on lähes legenda-kamaa; “Hieno homma. Jolle on änärissä ja mä jatkan täällä.”

Tekisi mieli sanoa ettei siirto Tapparasta Sportiin ollut vain “siirto”. Se oli paluu kotiin.

Comments are closed.