6.3.2021 Sport – Lukko – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, jääkiekko 0

Sunnuntaiksi ajatusten kyrönjoen sivu-uomasta nappaamme katiskaan aiheen jota on ihmetelty ympäri kiekkoilevan maailman. Miksi lätkää pelataan kaksilla säännöillä?

Kysehän on tietysti naiskiekon taklaussäännöistä, miksi kiekkoyhteisö ylläpitää kaksia eri sääntöjä vaikkei niin tarvitsisi olla? Ei ole kait mitään pätevää syytä miksi näin olennaisesti jääkiekkoon kuuluva asia on kokonaan suljettu osasta lajia pois. Olen antanut itseni ymmärtää (ja nyt tulee yleistys) ettei pelaajat varsinaisesti vastusta taklaamista ja osa toivoo sen olevan osa peliä. Kuten itseasiassa minäkin, en millään usko pelaajien olevan niin heikkoja etteivät kestäisivät taklaamista jos vain on opetettu miten taklataan ja miten otetaan taklaus vastaan. Onhan miehetkin sen oppineet, how hard can it be?

Jos vähän laajennetaan kuvaa toisiin lajeihin.. en usko kenenkään vakavalla naamalla esittävän jalkapallon puolella naisille omia sääntöjä. Tai jenkkifutiksessa, jossa tosin on monia variaatiota säännöistä riippuen sarjasta.

Eli, pähkinänkuoressa.. samat säännöt kaikille. Please.

PS. Jatkoaika.comissa ollut aiheesta myös pari tekstiä, käy tutustumassa täältä ja täältä.

Comments are closed.