28.3.2021 Kiisto – HEL Volley – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, Lentopallo 0

Peter Read Millerin kuva Raiders-kypärästä lienee yksi inspiroivimmista urheilukuvista itselle. Kuvassa sisäistyy paljon jenkkifutiksesta itselle ja on erinomainen esimerkki “less is more” ajattelusta.

Sattumalta viikonlopun Naisten 1-sarjan lentis-matsissa tuli puolivahingossa lainattua kyseisen kuvan teemoja kun tajusin asettaneeni ahterini sattumalta oikeaan kohtaan. Saatoin viedä sen jopa pidemmälle. Alkuperäisessä Millerin kuvassa ei ole varsinaisesti taustaa ja kuva on hyvin tiivis. Ranne, kämmen, kypärä – verta ja side tuomaan tarinaa.

Oma lentis-versioni vaihtaa kypärän palloon ja tuon tarinan kuvan taustan kautta pelaajan käden sijaan. Lisäksi taustan käyttäminen tarinan luomiseen tekee kuvasta paljon väljemmän. Jokainen voi omalla tahollaan joko löytää tarinan tai olla löytämättä.

PS. Peter Read Millerin kirja “On Sports Photography” on erinomainen opus joka kannattaa hankkia. Taidanpa tänään kahvin lomassa taas pläräillä sitä.

Comments are closed.