12.5.2021 VPS – Gnistan – #matsinkuva

Kun Strandvall teki 2-0 maalin sitä tiesi lähes varmaksi mitä tulee tapahtumaan. Juoksu kulmalipulta keskikentälle, kentän poikki teknistä aluetta kohden käsi pystyssä ja lopuksi kävelyä toista päätyä kohden. Näin kävi jälleen.

Kun tiedän mitä tulee tapahtumaan, kuvien tekeminen muuttuu paljon helpommaksi. Nyt soppaan sai vielä sopivat valo-olosuhteet joiden avulla kuvaan sai tehtyä pienen visuaalisen jipon. Käsittelyssä hiotaan lopputuote ja lopputulos on tossa ylhäällä. Pistetään hieman värikynää mukaan ja todetaan ettei kukaan joka käy Hietalahdessa matseissa erehdy mistä tässä kuvassa on kyse, vaikka kohde on aavistuksen piilon puolella.

Lyhyesti, urheilukuvaajana rakastan pelaajien rutiineja ja pinttyneitä tapoja. Pitäkää niistä kiinni.

Tieto siitä mitä tulee tapahtumaan jos “Asia X” tapahtuu auttaa kuvien tekemisessä. Riippumatta lajista ja kuvattavasta joukkueesta kauden ensimmäiset pelit menee osaksi seuratessa pelaajien tapoja ja maneereja jotta kuvaaminen helpottuu kun kausi menee pidemmälle. Tämän takia pikapistot esim. Kokkolaan tai Seinäjoelle ovat enemmän run n’ gun-tyyppisiä kuvauksia. Otetaan se mitä saadaan koska pelaajista ei ole riittävästi tietoa.

Valmistautuminen ja kuvattaviesi tapojen tunteminen on iso osa urheilukuvaamista jota ei voi väheksyä.

Follow Samppa:
Latest posts from
Comments are closed.