22.5.2021 VIFK – VJS – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, Urheilu 0

Peliasuista asiaa – ja sääntöjen puutteista peliasuja koskien.

On yksi asia mikä saa aikaiseksi mentaalisen naamapalmun kun menee matsiin ja näkee joukkueiden peliasut – pelaajien numeron näkyvyys. Ei aina mutta aika useasti.

Yllä olevassa kuvassa vain yksi pelaaja on tunnistettavissa välittömästi kun taas kaksi VJS:n pelaajaa ei. Heidät pitää löytää muista kuvista esimerkiksi hiusten perusteella – eli ylimääräistä työtä. Ja voi olla ettei saa edes tunnistettua pelaajia aukottomasti jolloin kuva on likellä käyttökelvotonta. Miksi, voi miksi se on niin hankalaa painattaa shortseihin numero? Tai paidan etumukseen.. Pieni asia, suuri vaikutus.

Sama homma on muissakin lajeissa. Lätkässä kohtuullisen yleistä ettei aina pysty kankaan rypistymisen tai jonkun muun syyn takia näkemään hihanumeroa jolloin pitää kaivaa joku ruutu mistä voi tunnistaa pelaajan. Yksi helppo ratkaisu tähän olisi laittaa kypärään numero joka näkyy eteenpäin mutta harva näitä viitsii teettää. Koska ne muutamat eurot mitä tarrat maksaa..

Jefussa eteen ja taakse numerot näkyvät hyvin mutta harva seura jaksaa laittaa olkapäihin numeroita. Ullatus, jälleen ne muutamat eurot.

Lista on loputon. Ainoa keino millä tämän voi korjata ovat säännöt jotka pakottavat huomioimaan pelaajien tunnistettavuuden eri tilanteissa. Lajiliitot – katson teitä.

Follow Samppa:
Latest posts from
Comments are closed.