3.6.2021 VPS Akatemia – FC Kiisto – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, jalkapallo 0

Puoliaika.comin Futisromantikot Twitter-listaan kuuluva Apollon johtava (toimi)elin heitettiin kuvaamaan Miesten Kolmosen Vaasan Derbyä. Lopputuloksena oli mukavan fyysistä futista josta tälläinen vanha pieru syttyy.

Mikä näissä sitten sytyttää? Alasarjoissa on lajista riippumatta jotain konstailematonta suoruutta enemmän kuin ylemmissä sarjoissa. Molemmissa on omat hyvät juttunsa ja viihdyn molemmissa kameran takana. Mutta miksi alasarjat on niin erilaisia?

No varmasti pelaajien taito – tai enemmänkin pelaajien tason reipas heittely tekee kaksinkamppailuista mielenkiintoisempia kuvata. Kun pelaajat ovat samalla tasolla ja lajinsa huipulla henkilökohtaisten virheiden määrä vähenee, ehkä. Näin itse näen asian. Tämä avaa mahdollisuuksia erilaisille kuville alemmissa sarjoissa. Mutta ei taitotasot ole täysin se juttu vaikka välillä näkee lajin-helppous-viehättää tyyppisiä ratkaisuja jotka ovat sinällään viihdyttäviä.

Yksi iso juttu on vähän sellainen under-the-radar meno. Näistä peleistä ja kavereista ei lueta valtakunnan mediassa. Alemmat sarjat eivät ole suuren yleisön tuomittavina kun peleissä sattuu ja tapahtuu. En väitä etteikö ylemmät sarjat olisi fyysisiä – alemmat sarjat ovat vaan eri tavalla. Roiskuu kun rapataan-tavalla fyysisiä. Tunteet nousevat herkemmin pintaan koska nämä kaverit eivät ole ammattilaisia jotka pystyvät pitämään päänsä kylmänä pitkään. Näin se vaan menee mun silmissä. Alemmissa sarjoissa tunne ottaa herkemmin yksilöstä vallan.

Suosittelen menemään oman kaupungin alasarja-jengin matsia kattomaan ykkösjengin matsien ohella. Sielläkin on tarjolla urheiluelämyksiä vaikkei sarjataso olekaan korkein. Osta vielä makkara ja kahvi niin tuet hyvää toimintaa.

Peace & out,

Päällikkö

Comments are closed.