18.7.2021 Kossu – Kiri – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, Pesäpallo 0

18. heinäkuuta pienen toimistomme ensimmäistä toimintavuotta oli päivä jolloin se tapahtui. Allekirjoittanut ilmeisesti aateloitiin jonkin sortin pesis-kuvaajaksi kun pesäpallo kopsahti ekaa kertaa kroppaan, käteen tarkemmin sanoen. Helpolla päästiin kuitenkin – kiitos Elisan hitaan alustaan pallo ei osunut enää pompun jälkeen mitenkään suurella nopeudella eikä minkäänlaista ensiapua tarvittu.

Pesis, henkilökohtaisella tasolla suuri mysteerio. Noin 15 vuotta Pohjanmaalla asuneena en vieläkään ymmärrä pelin kulkua, strategioita tai taktikointia edes auttavasti. Onneksi se kuvaamista haittaa suuremmin ja sain omasta mielestä ihan OK-otoksia, ellei jopa hyviä. Saattoi olla hyväkin etten tyhmänä tajua pelistä koska pääsin keskittymään ihan erilaisiin juttuihin kuin muissa lajeissa joissa olen edes auttavasti kartalla mitä tapahtuu. #matsinkuva on valittu tätä taustaa vasten.

Elisa Stadion paikkana on tuttu joten olin aika hyvin kartalla miten aurinko tulee käyttäytymään pelin edetessä. Jos en olisi tiennyt, joku Suncalc-tyyppinen saitti olisi tullut avuksi. Kentän sijoittumisen Elisan tekonurmelle olin skoutannut jo viikon aikana. Illan toisen matsin aikana varjo alkoi vääjämättömästi hiipimään kotipesän päälle ja tiesin hetken koittaneen. Puhutaan vajaan kymmenen minuutin aikaikkunasta jolloin valo oli juuri oikea. Kun tämä oli tiedossa, oli aika asettua oikeaan kohtaa ja odottaa.

Sieltä se sitten tuli, “Lukkarin muotokuva” – kohde esille valon avulla, valon ja varjon linjat taustaan jolloin saadaan sinne eloa ja häivytetään varjoon kaikki epäoleellinen, myös semisti pallo. Joku sen ehkä tajuaa miksi näin vaikka välttämättä en oikeassa ole. Käsittely olisi voinut olla toisenlainen mutta tällä kertaa päädyin ylläolevaan. Muutenkin mietin aluksi hakisinko kuvaa syöttöhetkestä mutta päivän ensimmäisen matsin aikana huomasi nopeasti ettei se kannata. Milloin on mitäkin naaman edessä tai joku pieni asia pilaa otoksen muuten. Joten kulmaa piti muuttaa ja käänsin sen heittämiseen ykköselle. Ei syöttöhetki täysin mahdoton olisi ollut toteuttaa mutta näin tuli paree, ainakin tällä kertaa.

Kaippa se pitää käydä vielä kertaalleen pesis-kentän laidalla kesän aikana.

Päällikkö

Comments are closed.