12.8.2021 Sport – Lukko – #matsinkuva

Elokuu on mukavaa aikaa näin urheilukuvaajan näkökulmasta. Kesä- ja talvi-kausi tekevät pienen overlapin ja monien lajien sarjat pyörivät samaan aikaan. On futista, jefua, lätkää, pesista ja vaikka mitä. Saa kuvata sporttia niin paljon kun sielu sietää ja sehän ei o yhtään huono homma. Mutta yksi asia on mitä olen itsekseni pohtinut mitä se tarkoittaa muille lajeille kun lätkän pre-season alkaa.

Toistaiseksi ei ensimmäiset lätkän treenimatsit ole suuremmin vielä nousseet mediaan, mitä nyt ehkä perinteinen Pitsi. Mutta kun Liigan alku vääjäämättä lähenee myös aika ja millit mediassa kasvavat lätkällä. Tämä tulee olemaan muilta lajeilta pois, ehkä kuitenkin futis säilyttää oman tilansa kunnes Veikkausliiga on saatu päätökseen, samaten Ykkönen tulee pitämään pintansa niissä maakunnissa missä futis on kesäisin ykköslaji. Eikä “kuka nousee, kuka tippuu”-keskustelu yhtään vähennä tätä valtakunnan tasolla – päinvastoin. Eli muut lajit tulevat antamaan tilaa näille kahdelle.

Tämä ei ole lajien eikä median syy. Sitä käsitellään mikä kiinnostaa isoa massaa. Tästä olen lähtenyt miettiimään esimerkiksi jefun kohdalla, miksi Vaahteramalja on sijoitettu samalle viikonlopulle kuin Liigan avauskierros. Rehellisesti ja kärjistäen, ketään ei kiinnosta Vaahteramalja kyseisenä viikonloppuna. On ihan liikaa muuta toimintaa. Joka vuosi on tiedossa suurin piirtein milloin isot lajit ja sarjat alkavat Suomessa. Miksi siis marginaalilajin kauden päätapahtuma sijoitetaan kilpailemaan just esim. Liigan ensimmäistä kierrosta vastaan? Vaihtoehtoina olisi suunnitella sarja siten ettei se veny syyskuulle vaan vaikka elokuun viimeisenä viikonloppuna laitettaisiin homma pakettiin ja siirrytään off-seasonille. Tästä ajateltavaa vähän jokaiseen pienempään lajiin – miten maksimoida näkyvyys mediassa suurten lajien puristuksessa?

Jottei nyt harhauduta liikaa alkuperäisestä aiheesta niin onhan tää mahtavaa kun hockey is back. Uudet jampat omassa jengissä vanhojen tuttujen lisäksi ja se ihana positiivisuuden tunne mikä joka jengin kannattajilla on. Tää on meidän vuosi.

Yleisö (ainakin vielä) pääsee tsiikaa lätkää paikan päälle. Tyhjille lehtereille vedettiin ihan liian pitkään viime talvena. Toivottavasti päättäjät eivät nyt ryssi tätä syksyä ja jälleen kiellä yleisön saapumista halleihin. Koronapassit käyttöön ja myös yleisön pitää muistaa vastuunsa tässä hommassa. Me kaikki halutaan samaa eli käydä tapahtumissa ja ulkona sen neljän seinän sisällä kykkimisen sijaan.

Päällikkö

Follow Samppa:
Latest posts from
Comments are closed.