14.8.2021 Goats – Milky City Farmers – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, jääkiekko, Jefu 0

On sääli ettei alasarjoista näy juttuja tai pieniä raportteja mediassa. Jokaikinen alasarja lajista riippumatta on täynnä hienoja tarinoita ja hahmoja. Kuten viime viikonlopun kohtamiinen jefun II-divarissa Kokkola Goatsin ja Milky City Farmersin välillä.

Jo aiemmin sain etuoikeuden seurata muutama vuosi sitten Järvenpään Haukkojen vierailua Lakeuksille viikonlopun ajan. Järvenpäästä starttasi silloin bussilla kaikkiaan 16 henkilön porukka vieraspeleihin Uusikaarlepyyhyn ja Seinäjoelle. Tämä sakki teki lähes mahdottoman ja voitti molemmat pelinsä vieraskiertueella kahden päivän sisällä. Iso ja hieno tarina joka lämmittää tälläisen vanhan pierun sydäntä. Ilman tälläisiä tarinoita urheilu ei olisi mitään. Vähän sellainen “against all odds” ja “any given sunday” meininki joista tehdään leffoja.

Mutta takaisin viikonloppuun. Kiuruveteläiset saapuivat 17 miehen kokoonpanolla vieraspeliin Kokkolaan. Voittoon asti heidän effort ei riittänyt mutta ottelun avauspisteet kävivät tekemässä kuitenkin ja jaksoivat vääntää täyden kokoonpanon omaavaa kotijoukkuetta vastaan loppuun asti, mistä todisteena “hyväksyttävä” 22-6 tappio eli missään vaiheessa matsi ei revennyt kotijoukkueelle pisteiden valossa. Kun käsikirjoitukseen lisätään vielä kohtuullisen rankka sade olin ihan fiiliksissä kentän laidalla kuvaamassa. Kaukana oli isojen sarjojen jetset, makkara haisi ja kahvi oli kuumaa. Saattoi jopa jollain isännällä olla matti taskussa. Hieno kokemus, vaikka meininki ei ollut lähelläkään kuten joskus kauan sitten Kellokoskella paikallisen KelA:n lätkä-matsissa, ainoassa katsomossa tais kiertää pullot niin kovaa vauhtia ettei linjamiehet kestäneet huutoja kun viitisen minuuttia kerrallaan ja vaihtoivat puolia. Lisäksi aivan mieletön huuto kotijoukkueen ollessa 2-3 tappiolla – “Jaska! Tee nyt maali niin tarjoon pari paikallisessa illalla” ja nimi on keksitty kun ei vaan muista enää kuka se oli.

Ei pidä ymmärtää väärin, isoja sarjoja ja kansainvälisiä matseja on kiva myös koluta mutta niihin mennään eri kulmalla. Mutta alasarjat.. niissä on oma juttunsa mitä ei löydy muualta. Se on kyläkapinaa ja oman kylän poikia plus paljon muuta.

Päällikkö

Comments are closed.