21.8.2021 Sport – Lukko – #matsinkuva

Niin kauan kun sporttia olen kuvannut, 70-200/2.8 on kulkenut mukana. Se on mun mielestä jokaisen ammatikseen tai edes vakavasti harrastavan perusobjektiivi, niin sanottu bread & butter värkki. Tästä ei kannata alkaa väittelee mun kanssa, mielipide ei tule muuttumaan ja oot väärässä jos oot eri mieltä. Tolla perustelellä oon kuvannut niin pitkään etten edes ajattele sen kanssa mitään kun kuvaan, se on niin tuttu laitos. Tai ainakin niin kuvittelin.

Mulla on ollut pari päivää yksi tele testissä, siitä kiitokset Sony Finlandille. Eilennä käytin samaan aikaan laina-teleä ja 70-200-lasia. Yllättäen vanhasta sotaratsusta alkoi löytymään uusia puolia – tai puolia jotka oli unohtunut ihan täysin. Se on jännä tunne kun huomaa jo takaruudulta “Hei.. tässähän on jotain. Miksen oo tehny näin enemmän?”. Vaikka omasta mielestä olen aika tiukkaan rajannut mahdollisuuksien rajoissa jo kamerassa kuvat, ehkä laina-tele on näemmä parissa päivässä kääntänyt ajatusmallin vielä tiukempaan rajaukseen jota ei tarvitse enää kuvaa käsitellessä paljoa muuttaa muuta kuin kuvasuhteen kannalta. Tai silmä on harjaantunut näkemään tiukemmat rajaukset paremmin ja seuraamaan kohteen liikettä etsimessä.

Muutenkin 70-200-lasissa on paljon hyviä puolia; keveys, nätti bokeh, terävyys. Aika täydellinen lasi candid portrait-tyyppisiin kuviin kaiken muun lisäksi mitä tuo lasi tekee loistavasti. Eilisiä kuvia kattellessa tuli uusi ideoita miten tolla voisi hakea kuvaa jatkossa, edellyttäen ettei joudu koko kautta piippuhyllyllä kuvaamaan. Antaa virtaa tekemiseen tälläiset oivallukset ja oma toiminta kehittyy. Ja hyvä esimerkki siitä ettei aina tarvita uutta kalustoa saadakseen jotain aikaiseksi, toisaalta kyse on myös siitä mistä pääsee kuvaamaan vielä toistaiseksi voimassa olevien korona-rajoitusten keskellä.

Päällikkö

PS. Jäähallien automaattikamerat. Jälleen kiva huomata ettei noita asennettaessa mietitä kuin omaa napaa ja ihan sama miten muut saa tehtyä duuninsa. Vaasan Harjoitushalli 2 on tasan yksi kuvauspiste virallisesti ja automaattikamera on lykätty blokkaamaan puoli kenttää työtään tekeviltä valo- ja video-kuvaajilta.

PPS. PS liittyen, ohan tuo kumma ettei Naisten Liigaa pelata Vaasan Sähkö Areenassa. Ehkä tästä myöhemmin lisää.

Comments are closed.