5.9.2021 Mailattaret – Siipettäret – #matsinkuva

Hetki on vierähtänyt edellisistä karsinta-matseista. VPS:n tippuminen tapahtui suoraan ja sen jälkeen muistan vain Sportin karsinta-matsit Liigaan. Tämä on ihan liian vähän karsinta-matseja.

Eilisessä Naisten Superpesis-karsinnassa pystyi aistimaan isot panokset molemmista joukkueista. Tämä on se asia miksi urheilun kuvaaminen on niin hienoa, kun päästään isoihin peleihin ja panokset kovenee. Tunnetila kasvaa samalla kun sen hallinta muuttuu hankalammaksi. Kenen pleksit ei huurru ja kuka sulaa paineiden alla. Taivas tai helvetti. Tie El Doradoon – näitä löytyy vaikka kuinka paljon jos haluaa kliseitä käyttää.

Mikä tässä karsinassa on erityisen hienoa on kotiedun määritys joka tippuu Ykköspesiksen joukkueelle. Näin sen pitäisi mennä aina, alemman sarjatason joukkueelle annetaan etu palkintona hyvin menneestä kaudesta eikä palkita koko runkosarjan perseillyttä joukkuetta kotiedulla. Ainoa kritiikkini tulee aikataulusta joka venyy vähintään kolmen viikon ajanjaksolle. Kun pelataan paras viidestä nämä pitäisi pystyä hoitamaan viikon aikana mutta amatööriurheilussa tällainen aikataulu voi olla mahdottomuus. Yksi vaihtoehto Any Given Sunday-menetelmä eli kerrasta poikki jos pelaajien työ- tai henkilökohtaisen elämän takia ei voida pelata sarjaa lyhyessä ajassa.. Voi pojat se olisi mahtavaa kun yksi matsi ratkaisee isoja asioita ja alemman sarjatason joukkueen kotona ratkotaan seuraavan kauden sarjapaikat. Se olisi Kiimaa isolla K:lla.

Tamista voidaan olla montaa mieltä mutta ainakin yhdessä asiassa hän on oikeassa. Meitä Euroopassa kiinnostaa kuka voittaa pytyn, kuka pääsee eurokentille/playoffeihin ja ketkä karsii sarjapaikasta sekä tämän karsinnan tulos. Sinällään olen sitä mieltä ettei sarjassa viimeiseksi jäävälle tule antaa armoa vaan suora tippuminen on oikea vaihtoehto. Karsinnan muoto on sitten makuasia, ottelupareissa ja putoamissarjoissa on omat hyvät puolensa. Kateellisena olen joskus katsonut Ruotsin Kvalserien-settejä ja toivonut samaa Suomeen.

Jos sitä nyt ei joku vielä tajunnut – olen täysin avoimien sarjojen puolella. Ne tunnetilat mitä nousu-karsinnat tarjoavat pelkästään kannattajille ovat sen arvoisia ettei niitä voi olla pelaamatta puhumattakaan muista asioita mitä isot pelit mahdollistavat seuroille ja koko lajille.

Päällikkö

PS. #matsinkuva:sta vielä – olihan toi veto pakko laittaa tähän. Toivottavasti kahden viikon päästä voi ottaa uuden version. Ja muuten – monista matseista joissa kuvaajamme käy päätyy kuvia meidän kuvakauppaan. Kannattaa tsekkailla senkin päivityksiä https://apollo.photo/shop

 

Comments are closed.