30.12.2021 Sport – HIFK – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, jääkiekko 0

Omat mieltymykset on hassuja juttuja. Kuten eilen ne pakottivat hieman muuttamaan kuvaussuunnitelmaa kesken matsin mutta se ei haitannut yhtään.

Kesken ensimmäisen erän huomasin Valtteri Hietasen ja Micke-Max Åstenin kamppailun maalinedustan herruudesta. Tällainen pieni pelin sisällä tapahtuva lyhyempi peli vei lähes kaiken huomioni hetkellisesti ja jäin tätä seurailemaan oikeastaan koko loppupelin. En juuri näiden kahden keskinäistä kamppailua mutta Åsten jäi useasti seurannan vähintään toisella silmällä.

Ei ole mitenkään sattumaa multa jäädä seurailemaan tällaisia asioita asettamalla ne hetkellisesti muiden tapahtumien edelle. Mulle vahva, fyysinen peli on ylioleellista lätkässä. Mahtavaa nähdä miten joku vääntää lähes avoimella jäällä rehellisen 1-1 tilanteen omaksi voitokseen ja samalla ottaa tilan haltuun vaikka vähän venyttämällä sääntöjä. Tähän liittyen mä tykkään Keenan, OJ ja kuntopyörä-jutusta.  Mä nautin kontakteista, väännöistä ja oldskool-lätkästä.

Luulen myös tähän tiivistyvän asiat miksi tietyt pelaajat nousevat fanien suosikeiksi vaikka eivät olisi maaliruiskuja. Logolle ja joukkueelle onnistuneesti pelaaminen niillä avuilla mitä on ei jää huomaamatta kannattajien riveissä. Miettikää vaikka Jarkko Ruutua – omilla avuillaan ja raa’alla duunilla raivasi tiensä Änäriin asti. Ja kuka meistä ei olisi tuulettanut kun Ruutu niittasi Jagrin Torinossa?  Silloin kuin Ruutu pelasi majussa hän oli koko Suomen Ruutu, muuten vain omien rakastama seurajoukkueesta riippuen.

Meni vähän ajatusten lehmäjoeksi mutta pontti oli se ettei tällainen pelaaminen saa kadota Liigasta. Ihan liian hyvää viihdettä kadotettavaksi ja pelaajia jotka pystyvät tähän tarvitaan.

Päällikkö

Follow Samppa:
Latest posts from
Comments are closed.