5.2.2022 VPS – AC Oulu – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, jalkapallo 0

Ne ovat täällä taas. Urheilukuvaamisen hullut päivät ovat saapuneet keskuuteemme kun kesä-lajit pikkuhiljaa käynnistyvät. Pitkän tauon jälkeen on kiva päästä sivurajalle fotaamaan vaikka tämä tarkoittaa myös monelle meistä kamalia kuvausolosuhteita.

Tällä teemalla valikoitui myös #matsinkuva viikonlopun futiksista. Epäilen syyksi kustannuksia joiden takia suuri osa Vaasan alkuvuoden futiksista pelataan Fennia Areenassa, esim. Liiga Cupin ja Suomen Cupin matseja. Fennia on kuplahalli joka on tehty junnuille kustannustehokkaasti jotta he pääsevät harjoittelemaan talvella. Voitte vain kuvitella luomisen tuskaa mikä siellä odottaa urheilukuvaajaa joka ei ole valmistautunut. Toisin sanoen, huonosti valmistautuneen kuvaajan komentomoduulissa tuuli vinkuu ja “You are not prepared” Illidan Stormrage äänellä kaikuu tyhjyydessä.

Itselläni Fennialla käytännössä on vain yksi paikka kentällä mistä saa edes jotain urheilukuvan suuntaista luotua. Paikka on molemmin puolin keskiviivalla sivurajan tuntumassa, noin 4x4m boksi. Siinä kohdin Fennian valot (luokitukseltaan tuikku-kynttilä) pystyvät luomaan edes vähän valoa. Muutoin koko kenttä on valaistukseltaan ylipehmeää puuroa – valoa johon hukkuu jokaikinen yksityiskohta.

Onneksi lehtiin yleensä riittää muutama kuva koska 15 kuvan setissä olisi Fennialla jo tekemistä. Toivottavasti päästään pikaisesti oikeille, pelaamiseen tarkoitetuille areenoille myös futiksen kanssa.

Päällikkö

Comments are closed.