12.2.2022 Sport – HPK – #matsinkuva

Viime viikonlopun pelissä kävi jälleen se mikä käy niin monessa pelissä omalla kohdalla. Kun peli on jo ns. “ratkennut” alkaa mielenkiinto ja fokus hortoilemaan ihan eri asioissa kun itse pelitilanteissa.

Kyseinen tapahtuma on varmaan ihan luonnollinen näissä tilanteissa kun sillä yhdellä ylimääräisellä maalilla tai yksittäisellä torjunnalla ei ole niin suurta vaikutusta tulokseen. Itseasiassa tässä vaiheessa fokus ainakin itselläni siirtyy joukkueesta yksilöön ja alan seurailla muutamaa pelaajaa tarkemmin. Joku asia aina sytyttää syyn seurata – yleensä reipas fyysisyys tai loppuun asti pelaaminen eri tilanteissa antaa mulle sykäyksen kiinnittää huomio johonkin pelaajaan. Esimerkiksi aina kun HIFK käy Vaasassa Micke-Max on jollain asteella seurannassa.

Mutta sitten kun huomio kiinnittyy sitä alkaa seuraamaan vähän kaikenlaista. Miten pelaaja liikkuu kentällä, puhuuko hän muille, mitä rutiineja hänellä on? Kaikkea tälläsitä ja paljon muuta, pelaajan opiskelua joka voi auttaa myöhemmissä vaiheissa pelaajan kuvaamisessa kun on joku mutu siitä mitä pelaaja voi tai saattaa tehdä. Tää voi kuulostaa aika creepiltä mutta väitän jokaisen urheilukuvaajan tekevän tätä. Jokainen pelaaja joka menee kentälle on potentiaalinen meidän tarkkailun alaiseksi varsinkin siinä vaiheessa kun peli on ratkennut.

Miten #matsinkuva nyt sitten liittyy tähän? Yhtä kuvassa olevaa pelaajaa seurasin hyvän tovin ja nyt mulla on aika hyvä haju siitä miten hänen kauttaan voi rakentaa kuvia. Halusin myös avata tämän homman olevan paljon muutakin kuin paikalle menemistä ja kameran laukomista sarjatulella.

Päällikkö

Comments are closed.