22.2.2022 Sport – SaiPa – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, jääkiekko 0

Eilen SaiPaa vastaan nasahti Monnin kauden ensimmäinen maali. Pehmeä kätisen maalintekijän elkein katse seurasi kiekon maaliin ohi Niklas Westerholmin.

Mutta asiaan. Tämän kauden jälkeen jälleen yksi aikakausi Liiga-kiekossa loppuu kun Jonne ottaa naulapyssyn käteen ja ripustaa hokkarit seinään. Jonnen kaltaisia pelaajia on vuosi vuodelta vähemmän, hemmoja, jotka osaavat ja uskaltavat laittaa itsensä likoon pyytämättä ja aitona. Ja mikä hölmöintä tai ehkä juuri sen takia.. Jonne on todennäköisesti Valtteri Viljasen ohella Sportin pelaajistosta se josta on tehty eniten valtakunnallisia juttuja parin viime kauden aikana. Kuka väittää ettei Liigassa ole tilaa persoonille?

Ukko on rauhoittunut viimeisillä kausilla siitä mitä meininki joskus oli mutta onhan tuo nyt ihan luonnollista monen asian summana. Esimerkiksi ei Liigassa taida montaa kaveria olla jotka Jonnen kanssa lähtisivät ottamaan toe-to-toe jäällä. Samaten ei Jonne lähde kouluttumaan random-junnua koska se nyt vaan ei ole reilua tai koodin mukaista. Eikä Jonnellakaan taida olla suurempia haluja, isä ja kaikkea. Esimerkki, you know?

Vähän tämän takia omaan silmään mies on jäänyt vähän sivuraiteelle pelillisesti Liigassa. Pelityyli jota hän pystyy vetämään (ollen sarjan parhaita siinä, sivuhuomiona) on Liigassa kadonnutta aikaa (ikävä kyllä). Ai että kun kerran vielä tällä kaudella saisi nähdä kunnon rymistelyä vanhan malliin jonka Jonne ja moni muukin Sportin joukkueesta osaa.

Vaikka peli menee nopeammaksi ja taktisemmaksi oma mutu on ettei “tarve” jonnemaisille pelaajille katoa mihinkään. Yleisö rakastaa heitä kun he ovat omassa joukkueessa ja media tykkää tehdä heistä juttuja. Yhdistävä tekijä näissä pelaajissa on se etteivät he mene muottiin. He ovat aitoja, ehkä hieman varomattomia sanoissaan mutta seisovat niiden rinnalla. Aitoja kiekkojätkiä.

Siitä kehnona ja väkisin tehtynä aasinsiltana – perjantaina 25.2.2022 universumin kovin ja suurin urheilu-elokuva täyttää 45 vuotta. Muistakaa juhlistaa kun perjantaina menette peliin.

Puttin’ on the foil,

Päällikkö

Comments are closed.