13.32022 LP Kiisto – Juju – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, Lentopallo 0

Kuluneena viikonloppuna lätkän sekaan tuli kauden ensimmäinen lentis-matsi.

Kyseessä oli Naisten 1-sarjan päätöskierroksen kohtaaminen Vaasassa. Tällä kertaa päätin lähteä uudella kulmalla peliin eli tein vain toimeksiannon normaalin sijaan. Tämä avasi omalla kohdalla uusia ajatuksia miten lähteä kuvaamaan matsia eli erittäin tavoitteellisesti jokainen ruutu jo valmiina mielessä. Kyse oli vain kärsivällisyydestä.

Ennen peliä tapasin toimittajan Variskalla ja käytiin läpi millainen juttu on tulossa – eli millaisia kuvia tarvitaan. Ensimmäisenä mitä lähdin toteuttamaan oli toimittajan toiveet kuvien kohteiksi. Näillä sain jo lähes puolet toimeksiaanosta toteutettua joten jokunen ruutu jäi oman näkemyksen varaan. Yksi ruutu oli varattu Kiiston liberolle ja tässä kävi pieni käpy – ehkä. Meillä on tapana toimittaa kuvia jo pelin aikana eteenpäin ja liberon kuva meni jo tauolla lehteen. Ei siinä, ihan kiva veto sekin oli. Kolmannessa erässä tuli sitten yllä oleva kuva joka on huomattavasti parempi kuin eteenpäin mennyt. Koska kuvamäärä oli sovittu toisella puoliskolla kohteet olivat jotain muuta kuin libero joten tämä ruutu jäi itselle. Miksi sitten liberosta tuli tämä ruutu? Yritin hakea vastaavaa kuvaa mutta josta kusta muusta kuin liberosta. Lentis on älyttömän nopea peli jossa ei ole aikaa katsoa kuka palloon tulee vaan ruudut on otettava oli siinä kuka tahansa.

Anyhow, toimeksianto tuli luonnollisesti täytettyä ja kuvat oli toimituksessa n. 15 minuuttia pelin jälkeen. Jatkossa aion aivan varmasti käyttää tätä uutta taktiikkaa kun kuvaan matseja joihin on vain yksi toimeksianto eli normaalia enemmän etukäteen suunnittelua normaalin “mennään pelin mukaan” suunnitelman sijaan.

Päällikkö

Comments are closed.