12.3.2022 Sport – APV – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, jääkiekko 0

Olen useasti, nykyään onneksi harvemmin, kuullut ettei naisten kiekko ole oikeaa kiekkoa johtuen erilaisista säännöistä joka poistaa pelistä fyysisen elementin. WRONG! Vaikka tämä sääntö-knoppi on totta se ei myöskään sulje pois fyysistä peliä, se vain muuttaa hieman muotoaan.

Useasti kokeneempi pelaaja osaa “taklata” vastustajan pois pelistä sääntöjen sallimissa rajoissa. Kun näitä matseja on kuvannut enemmän osaa löytää helpommin tilanteet missä on tulossa pieni pusu jolla pelataan vastustaja pois kiekosta ja osa pelaajista osaa tehdä tämän taitavasti ja kovaa. Toinen tapa mitä olen huomannut on kuvassa oleva – eli mennään vauhdille tilanteeseen ja jossain hetkessä siirrytään aavistuksen matkustajan puolelle kun liike vie eteenpäin eikä itse pysty vaikuttamaan täysin mihin päätyy. Tätä näkee paljon ns. vanhan liiton crash-the-net tyyppisissä ratkaisuissa ja usein on ihan toimiva. Itse asiassa kun asiaa ajattelee tarkemmin.. tällä kaudella Sportin naisten peleissä on ajettu yhtä kovaa maalille kuin miesten peleissä – vähän harvemmin vain. Muitakin pieniä kikkoja on olemassa mutta fakta on se ettei tuolla voi nukkua yhtään sen enempää kuin miesten peleissä vaan hereillä ja pää pystyssä pitää mennä matsi läpi.

Mutta jutun juju näin seuraajan näkökulmasta on ollut muuttaa omaa tapaa etsiä asioita pelin sisältä. Ajan kanssa ja pelejä katsomalla (Livenä varsinkin) oppii näkemään eri asioita mitä pelin sisällä – osaa ennakoida paremmin asioita mitä tulee tapahtumaan.

Naisten Liigan pelit jatkuvat tänään, Sportin naisilla on harvinainen arki-ilta peli – menen paikalle.

Päällikkö

PS. Samat säännöt kaikille.

Comments are closed.