15.3.2022 VPS – SJK-Akatemia – #matsinkuva

posted in: #matsinkuva, jalkapallo 0

Tällä viikolla haettiin ensipuraisu Elisan tekonurmeen kaudelle 2022. Olosuhteet hellivät ja muutamasta vaihtoehdosta kuvaksi mistä voisi kirjoittaa valikoitui yllä oleva veto. Ensin hain kuvaa jossa olisi näkynyt lumikasoja taustalla “talvifutista” varten mutta tästä ruudusta saa ihan oikeaa valokuvaus-asiaa aikaiseksi.

Elisa on pykätty mukavasti auringon suhteen paikalleen. Jo puolilta päivin aurinko valaisee pelaajat eri tavoin riippuen mihin aikaan kick-off on ja auringonvaloa kestää pitkään – käytännössä auringonlaskuun asti.

Kun katellaan tätä ruutua tarkemmin, voidaan huomata miten stadionin rakenteet ja mainoskyltit heijastavat kovaa auringonvaloa pelaajien jos he ovat riittävän lähellä laitaa pääkatsomon puolella. Tähän efektiin on hankala törmätä muualla mun tuntemilla stadioneilla koska Vaasassa mainokset ovat poikkeuksellisesti seinässä kiinni aidan sijaan metrin tai parin korkeudella. Jos tätä heijastusta ei tapahtuisi kuvasta tulisi huomattavasti dramaattisempi valon ja varjon suhteen eli pelaajien vasen puoli olisi paljon tummempi ollen enemmän varjossa. Erityisesti huomio Miika Niemen vasempaan poskeen, korvaan ja käteen. Varjojen täyttö on asteen epärealistista jos kuvaa ajattelee enemmän koska kasvojen vasemmalle puolelle asettuu selkä varjo-alue josta jälleen palataan valoisampaan kun liikutaan poskea pitkin korvaa kohden. Lisäksi taustalla oleva SJK-Akatemian pelaaja on ihan eri maailmasta valon ja varjon suhteen.

Tässä on käynyt “onnistuminen” kuvaajan ajoituksen sekä pelaajien sijainnin kanssa jos verrataan miten valo kohtelee pelaajia. Niemen kasvot ovat juuri valkoisen mainoskyltin tuottaman heijastuksen kohdalla jonka takia kasvoille tulee erilainen valo kuin taustalla olevan pelaajan kasvoihin.

Tällä “efektillä” saadaan Niemi nostettua kuvan kohteeksi ja huomio ei oikeastaan edes kiinnity toiseen pelaajan josta muodostuu täysi statisti kuvan suhteen – hänen tehtävä on vain luoda konteksti kaksinkamppailu-tilanteesta jossa on selkeä voittaja.

Näin. Helppoa hommaa – sen kuin painaa vaan nappia.

Päällikkö

Comments are closed.