IIHF Worlds – Back in the show

Ensimmäinen päivä jääkiekon MM-kisoissa on takana ja Tampereen uusi areena korkattu omalta osalta. Hieno mesta, olosuhteet ovat kohdillaan ja areenalla on mukava kuvata. Ehkä Mediakeskuksen paikkaa olisi voinut miettiä uudelleen – otti läskille hieman koville lähes 40 kerroksen nousu yhden päivän aikana. Kunto saattaa nousta kivasti kisojen aikana kun portaita ramppaa edes takaisin mikä välttämättä ei ole huono asia.

Ensimmäisen päivän odotetuin peli oli totta kai Suomen ja Norjan kohtaaminen.Ensimmäinen asia mikä kiinnitti huomion oli Valkoinen meri katsomossa. Arvelen paita-myynnin vetäneen todella hyvin, hallissa saattoi olla n. 9000 Suomen fanipaitaa yleisössä joista iso osa oli uuden mallisia valkoisia paitoja. Valkoinen meri valtasi areenan ja toivottavasti tämä jatkuu myös tulevissa matseissa.

Matsi itsessään pääsi yllättämään pahemman kerran, harvemmin MM-kisoissa jaetaan yhdessä ottelussa neljä jäähyä tappelemisesta. Kuvassa Saku Mäenalanen ja Norjan Magnus Brekke pistivät oikein kunnolla jalalla koreasti.

En tiedä sanoiko Don Cherry oikeasti lätkä-matsissa olevan kaksi asiaa jotka saavat yleisön hanurin ylös penkistä eli maalit ja tappelut mutta allekirjoitan tämän. Tämä ainakin piti paikkansa Leijonien avausmatsissa – jos ei lasketa hetkiä maalien ja tanssien kohdalla oli tunnelma hieman pliisun puolella vaikka välillä aalto kiersi areenaa.

Myös joukkueen arvostus Mäenalasen efforttiin oli selvästi nähtävissä ukon saadessa tsempit poistuessaan pukukoppiin. Tällaisiä sotureita arvostan myös itse korkealle.

Neljän tunnin yöunet ovat nyt historiaa ja VR kuljettaa toisen meistä Stadiin kuvaamaan toisen kisapäivän matseja. Tällä kertaa matkustaja olen minä itte ja kiva mennä Nordikselle ekaa kertaa kuvaajana. Tällainen hassu 15 tunnin pikareissu ja kolme matsia lasin eteen.

Päällikkö

Comments are closed.