Keltanokkana MM-kisoissa

posted in: #iihfworlds, jääkiekko, Urheilu 0

Ensikertalaisena elikkäs keltanokkana kuvaamassa mm-kisoissa.

MM-kisoissa kisaturistina olleena ajattelin että pystyn kuvittelemaan millaista tuo kisojen toinen puoli on ja miten se toimii. En olis voinu olla enempää väärässä.

Ensimmäinen yllätys oli että kuinka paljon tulee kävelyä päivän aikana ja varsinki portaiden nousuja. Alaspäin mentäessä painovoima hoitaa oman osansa ;-P Mutta yllättävän äkkiä tuohon tottuu ja sitten ehtiikin huomata jo seuraavan asian joka yllättää. Median määrä ja kaikki se organisointi, mitä järjestävä organisaatio on joutunut tekemään. Tässä kun on ollut sekä Tampereella että Helsingissä, niin voin todeta että on eroja paikkojen organisoinnin suhteen. Toki täytyy antaa ainakin osa anteeksi Helsingin järjestäjille, pelipaikan vaihtuminen Helsinki Hallista (ent. Hartwall-areena) Nordikselle vain puolitoista kuukautta ennen kisojen alkua ei ollut varmastikaan helppo rasti. Ja onhan tuo Tampereen Nokia Areena ihan uusi ja hienokin, eli erot vaan korostuu.

Sitten ehkä suurimpaan yllätykseen, mikä on tullut ensikertalaiselle vastaa. Nimittäin kuplassa eläminen! Päivät noudattavat lähes minuutilleen samaa kaavaa riippumatta viikonpäivästä, eikä ole eka eikä toka kerta kun on ihan pihalla siitä mikä viikonpäivä on kyseessä. Ja kisoja puolimatkan krouvi on vasta ohitettu, eli täytyy sanoa että yllättävän äkkiä tuo kupla imaisee sisäänsä.

Mutta kaiken kaikkiaan, onhan tää kivaa, ei voi yhtään moittia. Ja tunnelman matseissa on kohdallaan, kiitos mahtavien fanijoukkojen. Niin kuin aloituskuvastakin voi aistia, toivottavasti Latvian joukkueen matka jatkuu mahdollisimman pitkälle.  Ne nimitttäin osaa hommansa!

Mr Yleismies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.