Blogi Nro. 1 ever

Kaikkihan me muistamme sen ensimmäisen kerran…

On syytä esitellä itseni lyhyesti. Olen Juha Lahti 43-vuotias wannabe urheilukuvaaja. Kameraan tartuin 2vuotta sitten, kun halusin löytää itselleni uuden harrastuksen. Kuvaus on kiinnostanut aina, mutta siihen ei ole ollut oikein aikaa. Omien poikien urheilusuoritusten tallentaminen kännykällä oli hankalaa, joten totesin että nyt on aika opetella kuvaamaan järkkärillä.

Itselläni on monipuolinen urheilutausta, josta jääkiekko on se joka on ollut aina kauinpana sydämestä. Kyllä, luit oikein! Vuoteen 2021 saakka en pitänyt jääkiekosta tippaakaan. Muistan ’95 MM- mestaruuden ja siitä syntyneen lätkäbuumin. Lätkää pukattiin 90 -luvulla joka tuutista, oli hockey nightia ja muuta. Samaan aikaan kukaan muu ei tuntunut huomaavan, että maailman kovin urheilija teki comebackin Chigaco Bullsiin. Se oli mulle se ykkösjuttu. Myönnän että katsoin mm- kisoja aina välillä, koska onhan kiva jos suomi pärjää ja kävin mä pakotettuna Sportin pelin katsomassa -97, ja heti perään talvella -22.

Miksi kirjoitan elämäni ensimmäisen blogi kirjoituksen lätkästä? No onhan se nyt siisti peli kun siiheen pääsee sisälle. Nopeus ja raakuus viehättää kovasti vanhaa jenkkifutis pelaajaa. Miten sitten eksyin hallille? Sampan kanssa kesällä seistiin paljon jefu kentän laidalla kuvaamassa ja Samppa sanoi että tuu nyt kuvaan Sportin harkkapeliä. Lopulta ajatus kuvaajana kehittymisestä voitti nuoruudessa kehittyneen lätkäinhon. Kävin kuvaamassa pelin, ihan ok homma. Muutaman viikon päästä siitä serkku pyysi kuvaamaan u18 peliä. Pian huomasinkin että olin kuvaus keikalla Maalahdessa miesten 3.divari peliä kuvaamassa Vasa Bladetille. Voi pojat kun jännitti. Se vauhti ja tunne, jonka itsariboxista kuvatessa aistin oli ihan mieletön. Vielä kun sain ekassa matsissa heti osuman kiekosta niin olin myyty. Se valitsi minut!! Se joku virus ja muut menot estivät Liigaa kuvaamasta kaudella 21-22, mutta nyt olisi tarkoitus mennä aina, kun vain pääsen.

Keskiviikko iltana kävin kuvaamassa Liiga avauksen Sport – Jyp. Jääkiekosta voin sanoa sen, että en ymmärrä vielä juuri mitään pelistä. Aloittelijan silmillä näki, että Sport tuli paljon kovempaa luistellen ja taklaten ensimmäiseen erään. Ensinmäisen erän jälkeen peli oli 1-0. Enenmänkin olisi ero voinut olla, mutta nyt ei vaan Sport osunut. Jyp pääsi toisessa erässä hieman peliin mukaan, mutta Sport vaan taisteli muutaman maalin lisää. Ai että sitä tunnelmaan hallissa! Kannattajat lauloi ja kotijoukkue pelasi hyvin. Tätä lisää! Otan hatun pois päästä ja esitän nöyrän anteeksipyynnön, olin väärässä; tämähän on huikea peli!

Juha – Rookie of the year 2021

Follow Juha:
Latest posts from

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.