Parhailla paikoilla – vai ei?

posted in: #festarinkuva, Valokuvaus 0

Keikkajärjestejien ajatuksia ei aina pysty seuraamaan.

Pääsin ekaa kertaa kuvaamaan ihan aikuisten oikeaa maailman tähteä kun 50 Cent saapui lakeuksille ja Seinäjoelle. Akkretkin meni ison maailman malliin eli staran management kävi läpi ketkä pääsee kameran kanssa heilumaan tapahtumaan – olisi kiinnostavaa tietää onko meidän muutaman taustoja tutkittu ollenkaan vai onko kyseessä vain ollut muodollisuus. Jos on tutkittu niin mitä on tsekattu, se olisi myös kiva tietää.

Noin vartti ennen ekaa lämppäriä eli Kubea saatiin pahin uutinen minkä konsertissa voi saada – pitti on kiinni eikä sinne pääse kuvaamaan. “Kukaan ei kuvaa lavan edessä” oli viesti jonka saimme mm. järkkärien esimieheltä joka muutenkin hoiti hommansa hyvin. Sen sijaan tämän päätöksen tehneet värjöttelivät vissiin bäkkärillä kuin hiiret lähettäen viestinviejän kertomaan meille. Loppujen lopuksi meille osoitettiin paikka Golden Circleen josta saimme kuvata normaalit kolme biisiä ja sen jälkeen piti lopettaa kuvaaminen.. “sääntö” joka on voimassa kun lavan edessä kuvataan, ei muualla tapahtuma-alueella. Pit-kieltoa perusteltiin pyroilla mutta en kyllä tiedä miten tämä vaikutti lämppärien kohdalla koska heiltä oli kielletty pyrot. Eikä main eventissäkään niin isoja pyroja ollut kolmen ensimmäisen biisin aikana – en osta järjestävän tahon selityksiä. Varsinkin koska tapahtuman promoottori tuli kuvaamaan pittiin 50 Centin ekoja biisejä. Ei tuohon voi sanoa kuin #VMP ja nauraa päälle. Lisäksi me kolme koimme vievämme maksavien katsojien paikat koska emme voineet enää poistua kalutoinemme yleisömassan läpi kun keikka oli alkanut joten mitä tuossa tilanteessa voi tehdä?

Ja olihan se keikka hyvä, ei siitä pääse mihinkään. Mr Jackson otti tilan haltuun ja show oli hyvä ellei jopa erinomainen. 45 minuutin encore oli kyllä kova veto mutta en kritisoi, päinvastoin.

Myös lämppärit olivat uusia tuttavuuksia itselle joihin tulee varmasti tutustuttua enemmän. Siinähän me kuvaajat myös lämmiteltiin Kuben ja Sanan settien aikana.

Muutenkin tapahtuman aikana tullut info jätti kysymysmerkkejä järjestävän tahon suhteen – mutta näistä oppii jos vielä RH:n tapahtumiin olen menossa. Tästä muusta infosta löytynee Seinäjoen puskaradioista ja Jodelista mitä kaikkea on sattunut. Koen myös ettei kyseinen lafka arvosta tapahtumissaan työskenteleviä henkilöitä, ainakaan ulkopuolisia. Kuvaajat sysättiin Golden Circleen käytännössä ilman mahdollisuutta poistua viiteen tuntiin kyseisiltä paikoilta. Tottakai olisi ollut mahdollista yrittää varata paikkaa toiselle esimerkiksi vessakäynnin ajaksi mutta loppuillasta viimeistä vetoa odotellessa aika mahdotonta se olisi ollut ja poistuminen yleisön läpi kaikkien kamojen kanssa oli heikompi vaihtoehto kuin jäädä paikoilleen ja suojata kalustoa parhaansa mukaan. Toimeksiantojen takia oma paikka piti pitää ja seistä viisi tuntia samassa puolen neliön tilassa. Fair enough, homma hoidettiin ja päästiin nauttimaan keikoista.

Summa summarum; kyllä me oltiin parhailla paikoilla – ikävä kyllä.

Päällikkö

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.