Fuengirola 22-23.4 ja superpesiskauden avausottelut.

Fugessa kelit on yleensä tähän aikaan vuodesta varsin mukavat, eivätkä ne nytkään pettäneet. Auringon siiivittämänä kävellessä lauantaina 11.00 jälkeen kohti Elolan stadionia, oli ihan kesäinen fiilis. Kohta oli alkamassa naisten superpesiksen kauden avaus ottelu Virkiä vastaa Joma.

Virkiän #7 Inka Ronkainen hassuttaa näpillä JoMan etukenttää.

Ennakkoon Virkiä oli suosikki vaikkakin joutuisi tekemään töitä Joensuuta kanssa. Ja niinhän se menikin, ensimmäinen jakso oli ulkopelin juhlaa. Vasta neljännen tasoittavalla nähtiin ensimmäinen ja jaksovoiton tuonut juoksu, kun Virkiän Eveliina Lämsä löi ja Petra Kerola toi Lapualle 1-0 jaksovoiton.

Toisella jaksolla tunnelma kentällä, sekä joukkueiden sisäpeli alkoivat lämmetä. Johtoasema vaihtui useaan kertaa ja juoksuja lyötiin runsaasti.

Viisinkertainen lyöjäkuningatar Virkiän #10 Janette Lepistö löi ottelussa 4 juoksua.

Jakson ratkaisijaksi ja Virkiän voiton varmistajaksi nousi viisinkertainen lyöjäkuningatar Janette Lepistö, joka löi puolet Virkiän toisen jakson juoksuista. Paikan päällä olleet 1221 katsojaa pääsivät todistamaan kun Virkiä otti lopulta puhtaat 3 pistettä tuloksella 2-0 (1-0,8-6) kauden avausottelusta.

Tahkon lukkari #6 Petteri Alanen tuulettaa tehtyä paloa.

Sunnuntain keli oli lauantaita kuumempi, kun oli vuorossa miesten kauden avausottelu Imatran Pallo Veikkojen ja Hyvinkään Tahkon välillä. Ennakkoon tässä parissa Tahko oli suosikin asemassa, mutta pelikentän olosuhteet poikkesivat niin paljon normaalista että ottelu saattaisi päättyä myös yllätykseenkin.

IPV:n #6 Matias Kauppinen syöksyy kotipesään, mutta palaa ihan kotipesän kynnyksellä.

IPV tuli otteluun ennakkoluulottomasti ja sai pelinsä kulkemaan hyvin ensimmäisellä sisävuorolla mallikkaasti, siirtyen 2-0 johtoon. Tahkon peli parani vastaavasti pelin edetessä ja kolmannen vuoroparin päättyessä se johtikin 2-5. IPV ei saanut sisäpeliään kulkemaan kunnolla ensimmäisen vuoroparin jälkeen, jakson kolmen viimeisen vuoroparin aikana se ei saanut aikaiseksi kuin yhden kolmostilanteen, joten Tako kuittasi ensimmäisen jakson 2-5.

IPV:n #10 Atte Brandt lyö joukkueensa johtoon 2-1.

Toisella jaksolla Tahko aloitti juoksujen teon siirtymällä 0-1 johtoon, mutta IPV kampesi itsensä 2-1 johtoon toisessa vuoroparissa. Kolmannen tasoittavalla Juha Niemi löi kolmannen juoksunsa ottelussa ja toi Tahkon tasatilanteeseen 2-2.

Tahko #10 Juha Niemi tasoittaa tilanteen 2-2.

IPV:n tarjoutui vielä mahdollisuus viedä ottelu supervuoroon, mutta Tahko kesti kotijoukkueen hyökkäyksen ja otti 1566 paikalla olleen katsojan edessä ottelusta 2 pistettä kotiin viemisiksi tuloksella 0-1 (2-5,2-2)

Mitäkö sitten jäi käteen Fuengirolan reissusta. Fuge-pesiksen pelit ja pelipäivät olivat yhtä auringon paistetta. Reissusta jäi käteen paljon muutakin kuin vain virallisiin tilastoihin ja lajin historian kirjoihin päätyviä faktoja. Espanja on mukava maa ja Fuge-pesis todella mukava tapahtuma. Se on paikkansa ansainnut superpesiskauden avauspakkana ja paikanpäällä on aivan eri tunnelma kuin mitä televisiosta välittyy, eli kannattaa lähteä ehdottomasti katsomaan.